lördag 13 november 2010

...budget


Besiktningen av vårt hus i veckan gick bra och då köparna inte har hört av sig ännu har de accepterat protokollet och därmed blir det inga prisändringar, de hade fram till igår på sig. Skönt. Snön har även börjat smälta och plusgraderna är påväg tillbax, jippi.

Som ni säkert vet så är ju både jag och Mattias väldigt ordningsamma. Så nu har vi börjat budgetera inför huset. Igår hade jag möte med D som ska leverera större delen av materialet till vårt hus. Han bjöd på en mycket trevlig lunch på Varda, känns tryggt och ha en sån person som D inför husbygget. Han är verkligen Carpenters klippa. Efter det mötet hade jag och Mattias ett energimöte på stadsbyggnadskontoret. Det var en såkallad rådgivning inför valet av uppvärmningssystem.

Vi kommer bygga ett passivthus med FTX (värmeåtervinnings ventilation) samt golvvärme som kommer styras via ett frånluftsvärmesystem. Det kommer även finnas en braskamin. Det här med uppvärmningssystem är en djungel, men nu äntligen känns det som att vi har fått lite kött på benen.

Nu snart ska vi bege oss mot V-ås där vi ska hälsa på pappsen min som sliter ihjäl sig hos J sedan ska vi kika runt lite på byggvaruhus. Ikväll väntar en middag hos Mattias mamma och L. Vi ska nog fira Mattias mamma som inte blir yngre om man säger så :-) :-) :-)

/E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar