tisdag 1 november 2011

...kolik

Var i kontakt med BVC imorse, verkar som att lilla Frejsan fått kolik. Gör ont i mammahjärtat när gumman är så ledsen. Nu gäller en strikt mjölkfri kost för min del, hoppas det blir bättre snabbt, mamman och pappan i den här familjen är rätt slut.

Någon annan som har något tips på vad man kan göra. Massage ska testas, Minifom får hon redan, Sempers magdroppar ska inhandlas idag. Något annat man kan göra bortsätt från allt ovan?

/E

5 kommentarer:

  1. Kolik har barn om dom skriker hela nätter samma tid varge natt prova ge ersättning NAN PRO Bvc är så snabba med att tro att barnen är lakrits intoleranta

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad jobbigt att lilla tjejen har ont i magen! Min son som är 1år nu hade kolik dom första 3 månaderna. Det som hjälpte var mjölkfri kost. Jag både ammade och gav ersättning. Vi fick recept på nutramigen. Sen gick jag med honom i bärsele hela dagarna. Ljud som köksfläkt och fön lugnade honom. Sen drack jag ammningste oxå. Det brukar vara skönt för bebisen om man böjer upp benen mot magen.
    Det man ska veta med kolik är att det går över efter 3 månader även om detkänns som en evig het! Tänk på att ni måste vila och hjälpa varandra, så ni orkar hjälpa lilltjejen att hålla sig lugn. O be om hjälp så ni får hämta nya krafter ibland. Läsa om och prata med i samma situation hjälper oxå=)
    Hoppas hon slipper ha ont snart och att du fått något tips som hjälper!

    Ni har ett underbart hus och är en jätte fin liten familj! // Malin

    SvaraRadera
  3. Malin - Tack snälla du för dina tips och råd, och tack för dina värmande avslutande ord. Kram/E

    SvaraRadera
  4. Det finns en slags plastplugg som man sätter i stjärten och då får barnet fisa ut gaserna, har hört flera som testat den och tyckt att den fungerat bra. Finns på Apoteket.

    SvaraRadera
  5. Om ni inte redan gör det, bär henne hmm.. hur ska jag försklara. Om du tänker: Din vänsterarm mellan Frejas axel och huvud och högerarmen mellan benen på henne så att handen håller på magen. Hon ligger alltså på magen i din famn. Var den enda som fungerade på Meja när hon hade ont i magen. Bra att ni provar mjölkfri kost, det var det som hjälpte Mejsan =)

    Hoppas allting går bra annars! Kramar!

    SvaraRadera