torsdag 26 juli 2012

...new york, new york


Har ägnat en stor del av förmiddagen med att läsa på hur en tidsomställning (annan tidzon) påverkar ett barn, samtidigt har jag surfat efter flygbiljetter. Vi vill så gärna åka till NY nästa vår, vi har varit där fler gånger men aldrig på våren och vill så klart att skatten ska följa med. Anledningen att vi inte bokat några flygbiljetter än är för att jag är sjukt nojjig kring detta med tidsomställning. 

Ni som kikar in här, har ni några tips och råd? Hur har det gått för era små när ni rest till en annan tidszon?

/E

10 kommentarer:

  1. Min erfarenhet är att barnen klarar tidsomställningen mycket bättre än oss vuxna :-)

    SvaraRadera
  2. Har flera kompisar som varit till Thailand med småbarn och de har haft ett h*vete med barnens sömn när de kommit hem, en del i flera månader. Fast det är ju åt andra hållet på jorden.

    Var i New York maj-10 när dottern skulle fylla ett men hon var kvar hemme, staden är fantastisk på våren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror också NY är underbart under våren. Skulle tyvärr inte klara en hel vecka utan Freja därför får hon följa med, själviska föräldrar :-)

      Radera
  3. Läs http://onekligen.blogspot.se/ familjen har nyss varit i New York en månad med två små barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, ska spana in bloggen ikväll. Kram

      Radera
  4. Vi har varit i Thailand två gånger, lilltjejen var första gången 1 år och andra gånger var hon 5. Det har aldrig varit några direkta problem. Har försökt att landa antingen tidig morgon eller sen kväll för att direkt få in tiden, sen är det bara för hela familjen att försöka anpassa sig så fort som möjligt, vi vuxna har dock haft det tuffare med tidsomställning än tjejen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har också bekanta som varit till Thailand med en ett åring och det har gått toppen. Då kanske man ska våga boka NY trots allt :-) Kram

      Radera
  5. Som tidigare läsare sa - anpassa flighten. Vår tjej har rest med oss sen hon var fem månader och det har gått bra. Vi har försökt att inte göra en grej av det - tillåta små powernaps, och det har fungerat bra. Vi planerar en resa till nevvan till våren med, men då är det bara jag och mannen. Ska springa halvmaran - tjohoooo.
    Ps. Såg att ni var i mina hoods, Gävle-trakten - furuvik. Hoppas ty ni valde att äta på furuviks brygga och inte inne i parken. :)
    Kram Belma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men va roligt, har du fått plats till loppet? När går den? Min mans stora dröm är att springa NY marathon, men det är typ omöjligt att få plats.

      Det blev bara någon fika inne i parken, så mycket folk på bryggan att det inte gick att komma fram.

      Skönt att höra att det faktiskt inte är omöjligt med tidsomställningen för dem små. Ska spana ikväll efter bra flygtider.

      Kram

      Radera