måndag 13 augusti 2012

...att få testa nya saker



Det var en lära gå vagn från Brio Freja fick från sin morfar (tack bästa du, vi älskar dig). Hon blev helt tokig i den direkt. Till den börja ville hon bara åka i den, och fort skulle det gå men efter ett tag började hon resa sig mot den och sakta men säkert kom det några steg. När vagnen drog iväg då fick hon lite panik, men lyckades parera. Hon börjar verkligen bli en stor tjej nu.

Idag fick Freja även testa äta riktig mat med sked själv för första gången. Jag vet, vi är kassa föräldrar som inte låtit henne göra det tidigare men vi är liksom bara för pedanta. Det gick ärligt talat precis som förväntat, åt skogen. Mat överallt, en liten som blev tvungen att bada och en Stokke stol som tog 20 minuter att sanera. Hon åt heller knappt nånting, tyckte det var roligare att kladda med händerna i skålarna. Nåja, det kommer bli bättre och bättre och vi gör ett nytt försök imorgon igen.

Hur har ni gjort med era små?

/E

5 kommentarer:

  1. Oh min fina skatt jag älskar hene så mycket

    SvaraRadera
  2. Köp en heltäckande dress från Babybjörn man knäpper i ryggen så blir det mindre mat på Freja och på stolen. De ser ut som en bakvänd klänning i galon och är en god investering! Vi hade även tallrik med sugpropp under så hamnade mindre mat på golvet. Det finns nog ingen lätt väg utan kladdet invaderar för en stund ;-)

    Jo, gåvagnen rullar ju så lätt! Prova att fylla en dunk med vatten och ställ i så går den segt och hon slipper att ramla. Gradvis kan du sen minska mängden vatten i dunken och vagnen rullar fortare. Vattendunk finns på maxi för en billig peng :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för alla kloka tips. Vi har nu fyllt en dunk med vatten och det funkar så mycket bättre. Freja har knatat omkring som en tok typ hela kvällen. Kram

      Radera
  3. köp en ikea stol som ni inte kanske är lika rädd om, man kan ha underlägg på golv om det också är något man är orolig för..och en naken unge=) De bara älskar att få kladda och grisa;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imorgon ska hon få äta utomhus. Då får hon kladda hur mycket hon vill :-) Ska även ta in vår Ikea stol till nästa mattillfälle inomhus, Stokke stolen har så många hörn och kanter där mat smyger sig in vilket medför att man får städa i en evighet. Tack för tipset, kram

      Radera